Како да одберете тапети?

Ако одлучите да направите измени во вашиот дом, започнете со помалите работи. Не треба да го менувате комплетниот мебел за да направите вашиот дом да изгледа помодерно, доволно е да освежите еден дел од просторијата, a ѕидот сигурно ќе има најголем ефект. Бидејќи ѕидните тапети се повторно популарни во дизајнот на ентериери, ви претставуваме совети за нивен избор.

1. Прво, одлучете се за стилот што го сакате

Избраниот стил зависи од работата што му претходи на лепењето на тапетите. Без разлика дали ќе се одлучите за модерен минималистички стил, скандалвански, рустикален, романтичен, ретро или класичен стил, обидете се да се држите до него целосно.2. Внимавајте на боите

Употребата на бои во дизајнот на ентериер е нешто од кое многу луѓе се плашат на некој начин. Ако сами си го дизајнирате просторот, треба внимателно да испланирате каде ќе се најде бојата и колку пати ќе се повтори. Се препорачува покрај белата боја, просториите да имаат најмногу уште три бои, кои повторно треба да бидат во ист тон. Ако просторијата е бела, а мебелот е неутрален, дрво, бело или сиво, интересни позадини во две бои ќе го освежат просторот и ќе му дадат живот.3. Сите линии нека бидат во иста насока

При изборот на тапети, обрнете внимание на нивниот дизајн, особено ако имате мебел, завеси и теписи со доминантни линии. На пример, ако сакате да зачувате стари столици со хоризонтални линии и кругови или елипси на завесите, изразената геометрија на тапетите ќе биде премногу. Во такви прилики, изберете ги оние позадини со мали украси или цветни обрасци.


Месечен Билтен
Добиватеј ги сите новости и промоции во вашиот емаил.

По зачленување проверете го вашиот емаил за потврда.