Фенг шуи за подобар сон

Ако не можете да се сетите на последниот пат кога спиевте мирно, треба тоа да го поправите. Не само затоа што вашето тело ќе ви се заблагодари, туку и затоа што ќе се чувствувате поагилни, ќе имате поголемо внимание и ќе бидете во подобро расположение. Дали знаевте дека Фенг Шуи може да ви помогне да постигнете мирен сон?

Првата точка кон тоа е вадењето на премногу предмети од неа, на пример премногу растенија.

Иако имањето неколку билки во спалната соба е корисно заради неговата можност за прочистување на воздухот, многу можат да бидат контрапродуктивни. Барем тоа го потврдува Фенг Шуи, бидејќи за оваа филозофија, растенијата припаѓаат на „дрвениот елемент“. Ова значи дека доколку имаат експанзивен вид на енергија, можат да се мешаат кај оние на кои им е тешко да заспијат. Решението? Оставете неколку билки, и тоа е тоа.

Прекумерен минимализам исто така може да пречи.

Нашата околина многу влијае на тоа како се чувствуваме. Затоа, можно е ако се чувствувате осамено додека спиете, декорацијата има врска со тоа. Вазна без цвет, осамен стол во аголот … Наместо да се одлучите за елементите без никаква врска, обидете се да ги споредите. Ве уверуваме дека ќе ги забележите резултатите.Заборавете на телефонот во спалната соба и тоа ќе ви помогне да заспиете. Да не зборуваме за употреба на лаптоп или на уред кој ви одзема внимание. Секогаш имајте на ум дека спалната соба е место за одмор и релаксација.Премногу работи под креветот, дефинитивно не!

Креветот е одличен како дополнителен простор за складирање, но чувањето премногу работи во него може да ја апсорбира вашата енергија во текот на ноќта. Размислете за сè што имате внатре: дали навистина ви е потребно? Обично имаме многу работи под кревет што никогаш не ги користиме и не знаеме каде да ги ставиме. Чувството за ослободување е бесценето.


Месечен Билтен
Добиватеј ги сите новости и промоции во вашиот емаил.

По зачленување проверете го вашиот емаил за потврда.