Домашна канцеларија од само неколку м2

Ви откриваме како да креирате самостоен и функционален работен простор во вашиот дом со совети на архитекти и дизајнери на модерни ентериери низ целиот свет за само неколку чекори.

Новите технологии направија револуција во начинот на кој живееме и работиме. Благодарение на нив, имаме можност да ги пренасочиме традиционалните канцеларии во повеќе приватно и мирно опкружување. Меѓутоа, многумина стравуваат дека условите во домот може да имаат ефект на намалување на продуктивноста на трудот, поради што оваа идеја се користи со голема претпазливост.

Само 4 метри квадрати се доволни за да се создаде функционална работна околина, т.е. мала канцеларија во вашиот дом. Со помош на блокови со мала ширина, еден дел од дневната соба или спалната соба може да се реконструираат за да се обезбеди посебен простор со доволна големина за да се задоволат работните потреби, а сепак да се зачуваат вредните квадрати на просторот за живеење.Но, како ја избирате идеалната квадратура за домашна канцеларија?

Една од важните задачи е да изберете идеална локација за канцеларијата. Најдобро е работната површина да ја чувате подалеку од најпрометните делови од домот, но и други работи што можат да се мешаат во работната атмосфера, како што се уреди за домаќинство, телевизори или надворешен шум. Секојдневните звуци во домаќинството се неизбежна појава и затоа е неопходно да се изберат квалитетни материјали кои исто така ќе обезбедат соодветна звучна изолација.Пристојна количина на природна светлина е исто така важна при изборот на локација, но со добро осветлување што ги осветлува просторијата и бирото, може да се избегне напрегање на очите и да се создаде пријатна атмосфера.

Имајќи предвид дека во големите градови се помалку и помалку сме во можност да издвоиме цела просторија само за работа, престижните архитектонски бироа и студиата за дизајн на ентериер го најдоа решението во подигнување на преграден ѕид во ентериерот. Во пракса, ова се покажа како најдобра опција, бидејќи брзо и лесно гради нов, физички посебен простор, но исто така создава јасна психичка бариера помеѓу работата и просторот за живеење во домот.


Месечен Билтен
Добиватеј ги сите новости и промоции во вашиот емаил.

По зачленување проверете го вашиот емаил за потврда.