Фенг Шуи фонтани

Фонтаната во внатрешниот простор значително го подобрува вашето ментално здравје

Фонтаните за вода се меѓу најпопуларните елементи за уредување на просторот по фенг шуи и може да се наоѓаат на маса, на под, да се ѕидни и други стилови.

Всушност, скоро секоја карактеристика на вода може да се користи за придобивки од фенг шуи. Фонтаните воведуваат моќна енергија на вода, фенг шуи симбол на богатство и просперитет.

Фонтаните можат да бидат поставени внатре или надвор од домот или во канцеларија или на друго работно место. Внимателно изберете ја локацијата на вашата фонтана за фенг шуи за да обезбедите најхранлива енергија и да спречите нерамнотежа или конфликт.

Предности на фонтаната Фенг Шуи

Фонтаните се многу популарни во фенг шуи, бидејќи тие можат да додадат енергија на елементот на водата, еден од петте елементи на фенг шуи. Останатите се оган, земја, дрво и метал.

Во фенг шуи, водата може да ви донесе богатство и просперитет. Нејзината моќност се зајакнува со способноста да ја менува формата – од течна во цврста во гасовита.

Има слобода на движење или изразување. Секое живо суштество на земјата се потпира на вода за цел живот. Со активирање на елементот за вода во вашиот дом или канцеларија, можете да ја храните чи енергијата, да го подобрите вашето животно патување, да поттикнете нови почетоци и да потикнете изобилство.

Каде да ја поставите вашата фонтана Фенг Шуи

Најдобрата локација за вашата фонтана фенг шуи е одредена од багуата, или енергетската мапа на фенг шуи за вашиот простор, како и меѓусебната игра на петте елементи на фенг шуи. Општо земено, најдобрите области за поставување на вашата фонтана фенг шуи се источните, југоисточните и северните области на домот или канцеларијата, кои се области што најчесто се однесуваат на здравјето и семејството, богатството и парите и вашата кариера.

Исток: Ова е областа на здравјето и семејството и е дом на елементот багва од дрво. Дрвото се храни од елементот на водата. Лек во оваа област промовира физичко, духовно и ментално здравје и помага во одржување на мирот и хармонијата во семејството.

Југоисток: Југоисток е област на богатство и пари или изобилство. Го дели елементот на дрво со областа источна багва. Поставувањето фонтана во југоисточната област е добро не само за парично богатство и изобилство, туку и богатство на благослови.

Север: Северната област е поврзана со вашата кариера и пат во животот. Неговиот елемент е вода и е совршено место за фонтана за вода.

Месечен Билтен
Добиватеј ги сите новости и промоции во вашиот емаил.

По зачленување проверете го вашиот емаил за потврда.