Максимално искористена мала кујна

Мал простор не мора да значи дисфункционален простор. Можете да направите ваш вистински мал рај со паметна организација на просторот и искористување на неговите недостатоци.

Пред сѐ отстранете ги сите непотребни предмети од кујната!

Честопати сме склони да собираме и акумулираме нешто што е или ќе биде “потребно” за нас еден ден, но во повеќето случаи тоа не се случува во реалноста.

Следен ческор е да научите како да ги користите аглите и косините во кујната. Најпроблематичните делови од кујната се секако агли, кои во повеќето случаи не се користат или нивното користење е многу непрактично. Денес, постојат многу интересни решенија на пазарот кои на многу практичен начин го решаваат проблемот на аголни кујнски елементи.Ако површината е во основа проблем, можеби ќе можете да го решите на некој друг начин. Организирајте високи кујнски елементи до таванот – употребувајте ги полиците што не се лесно достапни за складирање на садови и апарати кои не ги користите на дневна основа, додека на полиците што се блиску до вас може да чувате сè што ви треба за секојдневна употреба.


Месечен Билтен
Добиватеј ги сите новости и промоции во вашиот емаил.

По зачленување проверете го вашиот емаил за потврда.